Велинград СПА столицата на България

Велинград се намира в Южна България, в самите Родопи. Ето защо и климатът на града е планински – зимата е мека, а лятото – прохладно. Но най-голямото богатство тук не е гледката към величествената планина, а минералните извори. Техния брой надвишава 80. Минерални извори, които са познати и използвани още от древността. И именно заради това богатство Велинград е известен като „СПА столицата на Балканите“. В следствие на многообразието, тук са се изградили множество хотели, предлагащи безценна СПА почивка.

Освен на полезни СПА процедури обаче, тук можете да се отдадете и на също толкова зареждащ еко туризъм.

Историческите, културните и природните забележителности в и около града са безкрайни. И посещавайки го, ще си тръгнете от него не само по-отпочинали, но и обогатени с нови знания и нови преживявания. Тук можете да се потопите в трагичното историческо минало на Батак, да „потънете“ в пещера „Снежанка“; да побродите из тесните селски улички на красивите български села, като Лещен, да се почувствате по-близо до Бога в близките манастири. Природа и история се съчетават в едно магично начало, носещо величественото име – България.

Ето защо Велинград е предпочитана дестинация не само от българите, но и от чужденците. Градът предлага на своите гости множество заведения за развлечение, десетки хотели, осигуряващи незабравима СПА почивка, няколко комплекса, които предлагат всички видове балнеоложки услуги, както и над 20 минерални басейна.

Температурата на басейните е варираща. При някои е 28 °С, докато при други достига до внушителните 91 °С. Именно това разнообразие е довело до създаването на всякакви варианти за използването на водата – за рехабилитация, за възстановяване, за отмора. Минерални бани, басейни, балнеосанаториуми и хотели, предлагащи ненеповторима СПА почивка – всичко това е на ваше разположение.

СПА терапията е свързана с водо-лечението. Вярата, че водата има лекувити свойства, датира от дълбока древеност. Ежедневните СПА процедури са много популярни в съвремемието ни. Затова и многообразието от СПА хотели, както и центрове, предлагащи същите процедури, в България е огромно. В едно натоварено ежедневие, изпълнено със стрес, СПА почивките имат невероятен ефект. Те ви разтоварват, сближават ви с природата, носят наслада и спокойствие. Състояния, които е трудно да бъдат постигнати в ежедневието. Процедурите са обновяващи, а лечебните ефекти са видими. Ето защо СПА почивките са толкова цененни и предпочитани напоследък. Понякога единственото, от което се нуждаем, е релакс и усамотение в някое хотелче, като тези във Велинград.

Хотелите, осигуряващи вашата СПА почивка, са разположени в различни части на града. Едни от тях – в неговите крайща. В хълмисти местности, с изглед към борови гори, обширни поляни и родопска красота. С минерални извори около хотелите…

Тук ще откриете малки и по-големи СПА хотели, стилно обзаведени, предлагащи топли и уютни малки стаички и студия, както и луксозни апартаменти. Много от тях разполагат с открити басеини, джакузита, сауни…  – всичко, от което се нуждаете, според индивидуалните ви предпочитания. Всеки един от хотелите обаче дарява на своите гости не само чудесна СПА почивка, но и комфорт през цялото време.

Рехабилитационните програми, масажите и неповторимите СПА удоволствия ще ви помогнат да се почувствате не само отпочинали, но и презаредени.