Майорка – как да откриете скритите бисери на острова

Майорка е най-големият и най-посещаван остров от Балеарските острови в Средиземно море. Той е известен със своите прекрасни плажове, живописни градове, богата култура и разнообразие от забавления. Но Майорка има и много скрити бисери, които чакат да бъдат открити от любопитните пътешественици. Ако искате да откриете скритите бисери на острова, ето няколко съвета, които трябва да следвате:

Избягвайте туристическите капани

Майорка има много популярни и претъпкани места, като Палма, Алкудия, Магалуф, Солер и др. Тези места са добри за посещение, но не очаквайте да видите истинското лице на острова. За да откриете скритите бисери на Майорка, трябва да избягвате туристическите капани и да се отправите към по-малко известни и по-спокойни места, като Валдемоса, Дея, Форналут, Порт де Солер, Капдепера и др. Тук ще видите автентична архитектура, природа, култура и хора, и ще се насладите на по-релаксираща и приятна атмосфера.

Изследвайте природните чудеса

Майорка има много природни чудеса, които са страхотни за разходки, пикници, снимки и др. Можете да посетите невероятни пещери, като Драк, Арта и Кампанет, където ще видите сталактити, сталагмити, подземни езера и реки. Можете също така да посетите впечатляващи планини, като Сера де Трамунтана, където ще видите зашеметяващи гледки, манастири, замъци и др. Можете също така да посетите красиви заливи, като Са Калобра, където ще видите скалисти брегове, тюркоазена вода и пясъчни плажове.

Опитайте се да пътувате извън сезона

Майорка е много посещаван остров през лятото, когато времето е горещо и сухо, а плажовете са препълнени. Но Майорка е красива и през другите сезони, когато времето е по-мярко и влажно, а островът е по-зелен и цветен. Ако пътувате извън сезона, ще имате по-голям шанс да откриете скритите бисери на Майорка, защото ще има по-малко туристи, по-ниски цени и по-лесен достъп до местните атракции. Можете също така да се насладите на различни фестивали и събития, като карнавала, Свети Валентин, Свети Йосиф и др.