Най-добрите упражнения за изгаряне на мазнини

Диетата е голям фактор за отслабването, но в днешно време повечето хора са наясно, че тя не действа магически и не изгаря мазнините ако не добавите и тренировки към режима си.

Най-ефективно и бързо се отслабва тогава, когато комбинирате подходящите упражнения с правилния режим на хранене.

Именно режим, а не диета, защото когато тренирате качествено няма да има нужда да гладувате, за да поддържате перфектна форма.

Кои упражнения са най-ефективни за изгаряне на мазнини

Кардио упражненията карат организма да си набави необходимото гориво за интензивната тренировка като превръща мазнините в енергия. Те са натоварващи, но ефектите идват след броени тренировки.

Предимството на тези упражнения пред тичането или колоезденето е, че те не са монотонни и изгарят повече калории за по-кратко време.

Те укрепват тялото и правят самите вас по-ефективни в тренировките в дългосрочен план.

Ще разгледаме няколко упражнения с които бързо ще стопите излишните мазнини, без да се налага да излизате от вкъщи.

Бърпита

Бърпитата са едни от най-натоварващите упражнения, но и най-много се отплащат. Освен, че ви освобождават от калориите, те укрепват ядрото, раменете и гърдите, а здравата мускулатура ускорява превръщането на мазнините в енергия.

Планински катерач

Това упражнение също стяга ядрото и раменете, докато горите мазнини. Колкото повече повторения направите в една минута, толкова повече са изгорените калории.

Клек-подскок

Клековете с подскок са едни от най-ефективните кардио упражнения, които със сигурност ще ви изпотят и ще накарат сърцето да работи. Те са полезни и за стягане на долната част на тялото и със сигурност ще усетите ефектите от тях още след първата тренировка.

Напади с подскок

По-натоварващи дори от клек-подскока, нападите с подскок гарантирано ще изгорят всички излишни мазнини дори и при кратки серии.

Интервална тренировка

Високо интензивната интервална тренировка, позната като HIIT (High Intensity Interval Training) включва кратки, но натоварващи серии от упражнения, предимно кардио.

Всеки, интересуващ се от фитнес е чувал, че този тип тренировка най-бързо изгаря мазнините.

HIIT тренировката води до така наречената „следтренировъчна консумация на кислород“ –  организма приема повече кислород от обикновено, а за да го усвои гори калории.

Това означава, че организмът ви може да продължи да изгаря калории до 24 часа след тренировката.

Силови тренировки

Една от най-често допусканите грешки при опитите за намаляване на телесното тегло е подценяването на силовите тренировки.

Те сами по себе си горят по-малко калории в сравнение с кардио тренировките, но укрепват мускулите, което води засилване на метаболизма.

Това гарантира, че в дългосрочен план тялото ви ще гори повече мазнини по време на същата тренировка. Сами ще забележите резултата от това – ще усетите, че се потите много повече, което означава, че напредвате с бързи темпове към целта.

С подкрепата на Workout.bg можете да постигнете целта си по-бързо с подходящите качествени добавки за натрупване на чиста мускулна маса и изгаряне на излишните мазнини.