Препоръчани места за почивка в Гърция

По време на вашата почивка в Гърция може да се окажете между два свята. В един момент пазарувате в моловете от висок клас, а в следващия – пазарувате и се пазарите за изгодни цени на оживените и изпълнени с атмосфера пазари. Похапвайте в модерни ресторанти с изискана кухня или се хранете като местните хора в селска таверна на брега на морето, където се сервира прясна и просто приготвена риба. Семействата могат да избират между високоадреналинните емоции, предлагани от превъзходните водни паркове в страната, или да се потопят в някои митове и легенди.

Може да посетите също някои от многобройните руини, които някога са били част от една от най-великите цивилизации, които светът някога е виждал. Почивката в Гърция предлага възможност да се насладите на съвременни удобства и да изследвате древни реликви. С много неща за гледане и правене както за семейства, така и за двойки, можете да направите почивката си в Гърция точно такава, каквато я искате!

В Гърция се намират някои от най-добре запазените исторически обекти в света, включително храмове, гробници и дворци. Ще ги откриете почти навсякъде, но Атина, Крит и Родос предлагат някои от най-добрите примери и си заслужава да бъдат посетени. Дори автентичните села на островите Санторини, Лефкадас и Корфу ще ви дадат усещане за отминало време, с калдъръмени улички и избелели сгради.

Ако искате да се отпуснете на пясъчен плаж през деня, а след това да се забавлявате от здрач до малките часове, някой от специално построените гръцки курорти разполага с всичко необходимо, за да се забавлявате цяла седмица, че и повече.

Места за посещение в Гърция

Почти като жив музей, страната е осеяна с артефакти от една от най-старите и велики цивилизации в света, а много от най-добрите места за почивки в Гърция са на хиляди години. Някои от най-впечатляващите забележителности ще откриете в Олимпия. Известна като „Долината на боговете“, тя е дом на останките на първите неолитни жители и на първите храмове, използвани за поклонение на Зевс и другите му божества. Тук се намира и Музеят на древните олимпийски игри. Първите олимпийски игри са проведени тук през 776 г. пр. Ако обаче предпочитате да се потопите в митове и легенди, отправете се към Крит и разгледайте пещерата на Зевс.

Едно от най-популярните неща за правене в Гърция – пещерата на Зевс – се смята за родното място на Царя на боговете и за мястото, където той се е скрил от баща си Кронос, който (както се твърди) имал навика да яде малки деца.

Забележителности в Гърция

Независимо дали пътувате със семейството си, или бягате с половинката си, за да изживеете романтична почивка на слънце, ще намерите изумителен избор от забележителности, които да посетите. От подходящи за деца водни паркове до неповторимата красота на някои от гръцките острови – със сигурност ще намерите атракции в Гърция, които да ви допаднат.

Ако великолепните плажове на Гърция не са достатъчни за децата ви, разгледайте някои от фантастичните аквапаркове. Един от най-подходящите за семейства атракциони в Гърция, аквапаркът Star Beach в Херсонисос, който редовно е избиран за един от най-добрите в Европа. Освен катерушките, пързалките, басейните и улеите, тук можете да практикувате водни спортове, гмуркане и дори скокове с бънджи. Ако искате да се насладите на тишина и спокойствие с партньора си, Санторини е мястото, където да отидете. Представлява калдера с форма на полумесец, обградена от черни пясъци, със зашеметяващо селце и е известна с впечатляващите си залези. За да се запознаете с историята на острова, посетете интригуващия Музей на праисторическа Тера.

Нощен живот в Гърция

Ако желаете почивка, изпълнена с бурен гръцки нощен живот, тогава ще намерите места за посещение в Гърция, които са пълни с клубове от световна класа, шумни барове и фантастични плажни партита. Родос, Кардамена, Занте и Кос са сред най-добрите места, които да посетите в Гърция, ако търсите танци и прохладни коктейли след залез слънце. Крит обаче е на първо място, а градове като Малия и Сталис предлагат легендарни диджеи, които се изявяват на пулта в прочути клубове като Kings Cross и The Zoo. Ще откриете и вълнуващи партита с лодки; Up the Pukka е едно от най-известните, което ви отвежда навън за един изпълнен със забавления ден и ви връща на брега точно навреме, за да отворят клубовете. Каквото и да желаете от почивката си, ще намерите изобилие от места за разглеждане, някои изключителни атракции в Гърция и някои места, които ще ви оставят спомен.