Тайните на Баку – Сърцето на Азербайджан

Баку, столицата и най-големият град на Азербайджан, е важен промишлен, търговски, културен и туристически център. Градът се намира на брега на Каспийско море и съчетава модерни и традиционни елементи.

Историческо богатство

Баку има история, която датира от каменната ера. В града можете да посетите забележителности като Стария град, Девическата кула, Двореца на шаха и други.

Гастрономия 

Баку е известен също така със своята разнообразна и богата кухня. Традиционните ястия като плов, шашлик и долма са основни в менютата на ресторантите.

Модерни архитектурни постижения 

Съвременните архитектурни постижения на Баку включват пищните небостъргачи на Flame Towers и Heydar Aliyev Center, проектиран от известната архитектка Заха Хадид.

Природни забележителности 

В близост до Баку се намира Гобустан, парк на скални рисунки, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Тук можете да видите древни петроглифи, скални рисунки, които датират от каменната ера.

Баку е град, който предлага нещо за всеки – от история и култура до модерни архитектурни чудеса и вкусна кухня. Това го прави идеален избор за следващото ви пътешествие. Заповядайте в Баку!