Хотел на изкуството и дизайна възражда Банско

Хотелът е създаден от Александър Скабрин – наследник на видния бански род Скабрин и рода на Хаджи Вълчо, брат на Отец Паисий 

 

Хотел Amuse Bouche by SKABRIN се намира в гр. Банско и разполага с 30 апартамента, всеки от които проектиран с индивидуална визия от дизайнерите на интериорно студио SKABRIN.

Създаден за онези, които странят от клишетата и обичат баланса между работната обстановка, живота сред природата и активната почивка, хотелът разполага освен с концептуално различни апартаменти и с широко лоби, бар-ресторант с множество проектори, басейн, гардеробна, скиорна и тренажори.

В стремежа си да бъде нестандартен, Amuse Bouche (Амюз Буш) by SKABRIN събира общите помещения в едно пространство, удобно за срещи, тийм билдинг или просто като “co-working space”, където хора с различни професии могат да споделят опит, идеи, храна и забавления.

За всички свои гости, които ценят комфорта, разкоша и блясъка, екипът на хотела е подготвил вкусна храна, поднесена по необичаен начин, прясно изпечено кафе, дизайнерски мебели и натурална козметика по стаите за максимално изживяване.

Над централния вход на сградата е разположен ефектен графит, изрисуван от дуото Arsek&Erase, едни от най-известните български графити артисти, чийто стенописи стигат от САЩ и Китай до Русия и Тайван.

Хотелът е част от творческата верига обекти на SKABRIN, сред които са Бащин Дом и Skabrin RestoBar в Банско, Hacienda Residence в Иваняне и интериорно студио SKABRIN в София, всички те, създадени с дългогодишния опит и вдъхновение от Александър Скабрин и неговия екип. Интересен факт за Александър е наследствената му връзка по майчина линия с друг виден бански род – родът на Хаджи Вълчо, брат на Отец Паисий.

Бащин Дом, или наричана още Къща Скабрин, е 100-годишна къща за гости, която се намира в стария град на Банско, съчетаваща духа и визията на българския възрожденски дом и съвременния комфорт. Интериорът ѝ се отличава с еклектичен дизайн, с ярки цветове и необичайни детайли, дизайн, който би впечатлил ценителите и на съвременното, модерно изкуство и на българските традиции, и би превърнал престоя на всеки в едно незабравимо пътешествие във времето, изпълнено с много комфорт. Друга характерна особеност на къщата е, че всяка от стаите е свързана с исторически личности от македонския край.

В къщата за гости се помещава другия обект на SKABRIN – ресторантът Skabrin RestoBar, който претендира за единствения в България, залагащ изцяло на традиционни, български вкусове, поднесени с креативност. В менюто се открояват кулинарни шедьоври като: смилянски боб с бански старец и октопод, скариди, обвити в пуканки от дехидратирана свинска кожичка и тиквеник с домашно сорбе от мандарина.

Hacienda Residence е бутиков жилищен комплекс, разположен в подножието на Витоша с пряк изглед към Копитото, частен парк с иновативна ландшафтна архитектура, апартаменти с 360 градусова гледка и подземни гаражи с топла връзка. Сградата притежава всички елементи на съвременната хасиенда. В архитектурата преобладават  африкански мотиви с примеси на рустик акценти, феерия от цветя и зеленина, каменни и винтидж елементи, зад които умело са прикрити компонентите на иновативното съвременно строителство за по-комфортен стил на живот. Сградата, както екстериорно, така и интериорно, е характерна с артистичния си дух. Изключително луксозните общи части на всеки етаж разполагат с комфортни зони с бутикови мебели за релакс. Оригинална авторска мазилка, богата на флорални мотиви обгръща сградата отвън и отвътре. Ефектни ръчни стенописи – картини допълват общото усещане за комфорт и лукс и правят всеки кът от предверията различен, автентичен и неповторим. Жилищният комплекс се намира на входа на Иваняне, само на петнадесет минути от идеалния център на София. Освен удобната локация, преимущество са чистата питейна вода и благоприятните въздушни течения, благодарение на които според изследванията, районът на Hacienda Residence е зона с най-чистия въздух не само в България, но и в Европа.

Интериорно студио SKABRIN, локализирано в София, е основано през 1991г. от Александър Скабрин и семейството му като малка фабрика за мебели в гр. Банско, откъдето са корените на рода Скабрин. Не след дълго се появяват и първите поръчки от клиенти за интериорни решения, което пък налага фирмата да излезе от тесните рамки на производител на мебели и поставя началото на създаването и развитието на интериорния отдел, както и обогатяване на колектива с талантливи дизайнери и художници. Студиото, което днес се управлява в партньорство с Кремена Кирчева, е специализирано, както в разработване на пространствени решения, така и в цялостната им реализация – от идеята през строително-монтажните работи до производството и монтажа на мебелите. След почти 30 годишен опит в дизайна и цялостната реализация, SKABRIN има стотици осъществени проекти на частни домове, офиси, хотели, спа центрове, клиники, ресторанти, нощни заведения, студия за красота, аптеки и много други различни търговски обекти. Студиото за интериорен дизайн е оценявано през годините с редица престижни награди, една от които „Сграда на годината“.

Линкове към всички обекти:

Хотел Amuse Bouche by SKABRIN: https://www.instagram.com/amusebouchebyskabrin?igsh=MTdqY3FndzdzaG4wdA%3D%3D&utm_source=qr

Къща за гости Бащин Дом и ресторант Skabrin RestoBar в Банско:https://www.Skabrin.house

https://www.instagram.com/skabrin_restobar/

https://www.facebook.com/skabrinrestobarbansko

https://www.instagram.com/bashtindom_skabrinatakashta/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100083169495238

Интериорно студио SKABRIN в София:https://www.instagram.com/skabrin_?igsh=MW1jaDRpMW5sb29h&utm_source=qr